Bleaching van de tanden

A smile is the prettiest thing you can wear. Klopt, toch? En ongetwijfeld wil ook jij graag een stralende glimlach en een witter gebit. Dat kan! Want Sillueta biedt nu ook bleaching van tanden aan. En dat zónder peroxide, mét langdurig effect.

Wittere tanden, mooiere glimlach

Koffie, wijn, thee, sigaretten, … Heel wat drank en voeding tasten je tanden aan en zorgen voor vergeling of vlekken. En dat kan dan weer impact hebben op je zelfvertrouwen, waardoor je bijvoorbeeld vermijdt om je tanden bloot te lachen. Zonde!

Gelukkig is er iets aan te doen. Ook jij kan weer trots zijn op je tanden en mooie glimlach. En je hoeft er je gebit niét voor te beschadigen.

Zonder peroxide = beter voor je tanden

Je hebt misschien al gehoord van bleaching met peroxide of waterstofperoxide. Dit bleekmiddel was lang een veelgebruikt middel. Ook heel wat bekendheden maakten er gebruik van en liepen vervolgens rond met een zogenaamde tandpastalach. Het werkt dus wel, maar … peroxide kan je gebit aantasten en je tandvlees irriteren.

Onderzoek toont namelijk aan dat het je glazuur minder hard en poreuzer maakt, waardoor je tanden gevoeliger en vatbaarder voor schade worden. Daarnaast maakt het middel, vooral in te hoge concentratie, je tanden onnatuurlijk wit. Tanden zijn van nature namelijk niet echt spierwit. De regelgeving hieromtrent is dus – terecht – erg verstrengd.

De oplossing? Neem geen risico. Beter kies je voor de 100% veilige, peroxidevrije bleekgel die we je aanbieden. Zo ben je zeker van een topresultaat dat er natuurlijk uitziet. En je vermijdt nare gevolgen voor je gebit en gezondheid.

Hoe verloopt een behandeling?

Besluit je bleaching van je tanden uit te proberen? Slim. Zo gaan we bij Sillueta te werk:

 

  • Eerst gaan we over je tanden met een speciale fingerbrush voorzien van een pre-activator om je gebit perfect voor te bereiden op de blekende behandeling.
  • Vervolgens plaatsen we een mondspreider zodat je tanden voor ons mooi zichtbaar zijn en we overal makkelijk aankunnen.
  • Dan brengen we de bleekgel aan en laten we dit er in combinatie met een krachtig licht een 25-tal minuten op inwerken.
  • Dan verwijderen we de bleekgel en herhalen we de behandeling: opnieuw 25 minuten laten intrekken.
  • Na 50 minuutjes zit het er dus al op!

Moet ik me voorbereiden op de behandeling?

Je hoeft niets speciaals te doen met je gebit vooraf. Poets je tanden wel, natuurlijk. En nog een tip: eet wat vooraf. Want je mag na de behandeling minstens vier uur niets eten en geen koffie, thee, wijn of frisdranken drinken om het product echt alle kansen te geven. Als je tóch iets eet, zal het resultaat niet zoals gewenst zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is pijnloos. Als je echt gevoelige tanden of tandvlees hebt, kan je mogelijk een lichte irritatie voelen, maar die verdwijnt snel na de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn aangewezen?

De bleekgel bleekt effectief je tanden en brengt de originele kleur weer naar voren. De gel legt geen wit laagje op je gebit dat kan vervagen. Het effect van de eerste behandeling is dus sowieso langdurig. Natuurlijk zal net zoals voorheen eten en drinken weer inwerken op je glazuur. En kan je na verloop van tijd weer wat vergeling zien.

Om het witte resultaat van die eerste behandeling zo lang mogelijk te behouden, raden we je daarom aan om een onderhoudsbehandeling te boeken, ongeveer twee maanden later. En als je dan na een tijd toch weer een vlekje of wat vergeling ziet, kan je ook nog een opfrisbeurt vragen.

Interesse in bleaching van de tanden?
Neem contact met ons op.