Carboxytherapie

Jij zoekt een manier om je huid te verbeteren? Carboxytherapie is een verjongingsmethode die niet invasief en niet agressief is, maar wél erg effectief. En nog een meevaller: deze behandeling is ook volkomen veilig voor zwangere vrouwen.

Wat is Carboxy?

Bij deze behandeling brengen we op een gecontroleerde manier gezuiverde koolstofdioxide, in de vorm van een pakking met vloeistof, aan op de huid. De methode is over heel de wereld populair en wordt in de meest gerenommeerde dermatologische klinieken aangewend. En nu dus ook bij Sillueta!

Carboxy verbetert de bloedcirculatie in de weefsels, optimaliseert de textuur en elasticiteit van de huid en vermindert lokale vetophopingen. Daarom wordt het zelfs toegepast om het effect van een liposuctie-ingreep te verbeteren.

Wetenschappelijk gezien, werkt het zo:

Koolstofdioxide (CO2) reageert in het weefsel met watermoleculen en vormt zo moleculair koolzuur. Dit zuur verlaagt de pH-waarde van de huid. Wat dan gebeurt, noemen we het Bohr-effect: hoe lager de pH of zuurtegraad, hoe zwakker de binding tussen hemoglobine en zuurstof.

Carboxytherapie zorgt er dus voor dat je rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. De zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling.

Voordelen van Carboxy

Hét doel van deze behandeling is natuurlijk veroudering en huidverslapping tegengaan. Denk dan aan rimpels, kraaienpootjes, wallen (verkleuring of verslapping van de huid onder de ogen), striemen, cellulite, enzovoorts. Het komt van pas op je gezicht, onderkin, nek, decolleté, buik, armen en de binnenkant van je dijen.

Deze behandeling blinkt ook uit in haar multi-inzetbaarheid. Je kan carboxytherapie perfect combineren met andere behandelingen zoals mesotherapie, een Green Sea Peeling, microneedling, microdermabrasie, PRP, enzovoorts.

Extra! Bij Sillueta krijg je bij je boeking trouwens niet enkel carboxy maar ook een voorbereidende en enzymatische peeling en nadien een cellulosemasker en fotobiomodulatie.

 

Wanneer is deze behandeling niet geschikt?

  • ernstige hartziekten
  • na een beroerte
  • onbehandelde hoge bloeddruk
  • acute embolie
  • nierfalen
  • acute infectieziektes
  • koorts
  • bloedstollingsproblemen
  • te hoge leeftijd

Wat mag je verwachten na de behandeling?

Je huid zal eventjes rood zijn. Deze reactie kan je vergelijken met roodheid na intensief sporten. Het is niet het gevolg van irritatie, wel van een verhoging van de bloedcirculatie. Dit is dus vooral zichtbaar op de plekken waar de doorstroming voorheen minder vlot was.

Je zal niet vervellen zoals na sommige peelings. Er ontstaan wel een soort zuurstofbellen die helpen om oude huidcellen te verwijderen en nieuwe huidcellen te genereren.

Een afspraak?

Strak plan! Ga naar de Sillueta-agenda. Klik op ‘Golden Combi Huidverbeterende Behandelingen’. Hier vind je verschillende combinatiemogelijkheden, onder meer met de carboxytherapie en de Green Sea Peeling.