Cryolipolyse: wat is het?

Cryolipolyse of vet bevriezen is een wetenschappelijk onderbouwde techniek die je vetcellen plaatselijk en op een erg efficiënte manier aanpakt. Veel mensen verkiezen dit zelfs boven liposuctie.

Er komen namelijk geen naalden of operatie aan te pas. Je moet bovendien niet op dieet én er is geen hersteltijd. Het resultaat? Een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde zones.

Kies altijd voor een professional in cryolipolyse

Over cryolipolyse doen er wel wat fabeltjes de ronde. Vandaar dit advies:

  • Een écht cryolipolysetoestel is een medisch apparaat met een hoge investeringsprijs dat bepaalde temperaturen moet bereiken om te werken. Pas dus op met behandelingen die aan een spotprijs worden aangeboden.
  • Laat je niet wijsmaken dat je 5 of meer behandelingen nodig hebt. Dat is nooit het geval. Eens de vetcellen weg zijn op die specifieke plek, blijven ze weg.
  • Cryolipolyse werkt – net zoals liposuctie – niét tegen cellulitis en verstevigt je huid niet per se. Soms heeft een klant een iets strakkere huid nadien. Dat is dan een fijne bijwerking, maar dit is niet standaard zo.
  • Wij werken echter wel met een warmte-koudetechniek en led om verslapping tegen te gaan. Ons toestel warmt op tot 40 graden en kan koelen tot -11 graden.

Positieve ervaring

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost cryolipolyse?

Dat hangt af van je specifieke probleem. Daarom doen we eerst en vooral een vrijblijvende lichaamsanalyse. We bekijken samen hoeveel behandelingen er nodig zijn zodat je de kostprijs kent.

Hoe voelt het?

Niets om je zorgen over te maken! Heel wat klanten maken van het uurtje behandeling zelfs gebruik om wat te lezen, te surfen, tv te kijken, …

Eerst en vooral plaatsen we een gelpad op de te behandelen zone. Dan zuigen we de huid op die plek vacuüm met de applicator. Dit geeft een licht trekkend gevoel.

We warmen de specifieke zone lichtjes op om vetcellen los te maken om het vervolgens erg gericht af te koelen. Dit voelt eventjes heel koud aan maar binnen enkele minuten wordt de zone gevoelloos. That’s it!

Waar gaat het vet naartoe?

De behandelde vetcellen bevriezen of kristalliseren. Je lichaam voert het vet en de dode huidcellen op een natuurlijke manier af. De vetcellen in kwestie komen niet meer terug.

Op welke zones kan cryolipolyse?

Overal waar vetcellen zich opstapelen. Denk dan aan je buik, lovehandles, billen, bovenbenen, armen, behazone, knieën, … We kunnen zelfs 4 zones tijdens 1 behandeling aanpakken. Op elke zone zetten we dan 1 kop. Op je lovehandles bijvoorbeeld zetten we er dus 2.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor iedereen! Wil je jouw specifieke probleem bespreken? Maak even een vrijblijvende afspraak voor een lichaamsanalyse.

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

Na 2 tot 4 maanden zijn de resultaten gewoonlijk het best zichtbaar. De meeste mensen zien echter al veel sneller verschil. Je lichaam blijft trouwens nog 4 tot 6 maanden na de behandeling vetcellen afvoeren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Sowieso heb je 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na elke beurt wacht je 8 tot 12 weken. Dat betekent dat je tijdig moet starten want het eindresultaat zie je zo pas na 9 maanden.

Liever sneller? Dat heeft geen enkele zin. Je lichaam kan de vetcellen dan niet optimaal afvoeren en kan zelfs overbelast worden.

En daarna? Afhankelijk van je levensstijl en jouw specifieke situatie, adviseren we ca. 1 onderhoudsbehandeling per jaar. Op die manier vermijd je de groei van de niet-behandelde vetcellen.

Hoe verzorg ik mijn huid na een behandeling?

Na de behandeling breng je dagelijks een verstevigend serum aan op de behandelde zone. Dat is nodig omdat er wat volume onder je huid verdwijnt en je die plek dus stevig wil houden.

Net na de behandeling kan je huid wat rood zijn, met eventueel wat bloeduitstortingen. De zone kan ook even tintelen of gevoelloos zijn. Dat verdwijnt allemaal snel.