Crystal Peel

Een peeling zonder chemische zuren maar met betere resultaten dan een chemische peeling of zelfs een fractional laser. Het bestaat! Met de Crystal Peeling biedt Sillueta een natuurlijk zeer doeltreffend alternatief voor een chemische peeling. De hoofdingrediënten worden immers puur uit de zee geoogst. Deze peeling stimuleert de huidcellen, verwijdert de meest oppervlakkige huidlaag en regenereert nieuwe huidcellen. Zodat jouw huid een energieboost krijgt!

Wat doet het ?

Zeg welkom tegen een nieuwe stralende jonge & frisse huid. Deze peeling werkt op melasma, hardnekkig pigment, lijntjes en rimpels, acné, ouderdomsvlekken, alle oneffenheden, grote poriën. De peeling kan toegepast worden op de hals, gelaat, handen, rug, décolleté. 

Algen

Algen worden al jaren gebruikt in allerlei cosmeceuticals. Ze komen namelijk van pas om verschillende huidproblemen aan te pakken, voornamelijk omdat ze veel antioxidanten bevatten en dus beschermen tegen vrije radicalen. Als ingrediënt in crèmes en peelings hebben ze een hydraterend, anti-aging, verstevigend en egaliserend effect.

Sponzen

Geen zorgen: de gebruikte sponzen zijn mineralen, geen dierlijke sponzen. Nu, hoewel deze sponzen er zacht uitzien, bestaan ze evengoed als heel wat andere organismen uit een soort skelet. De spicula zijn in feite de skeletnaalden: heel kleine, kiezelachtige onderdelen boordevol eiwitten en silica. Van dit materiaal maakt men spongillapoeder.

Dit ingrediënt kan de dermis binnendringen, de microcirculatie van de huid activeren en het metabolisme van de huid versnellen. Een peeling met spongillapoeder is daarom erg goed om veroudering tegen te gaan maar ook om acne, puistjes, folliculitis en vette huid aan te pakken.

Wat is het effect van een Crystal Peeling?

 • Een stralende, jongere huid

Doorheen de jaren verslapt je huid en vertraagt de stofwisseling van de cellen. De oligo‑elementen (kalium, jodium, broom, fosfaten, enz.) stimuleren je celmetabolisme opnieuw. Ook brengt de peeling je doorbloeding en vochtbalans weer op punt, wat komaf maakt met een vale huid.

 • Meer stevigheid en minder lijntjes

Je huid maakt met de jaren alsmaar minder collageen aan en breekt er tegelijk wel af. Met een slappere huid tot gevolg. De peptiden in deze peeling stimuleren de productie van collageen én remmen tegelijk de afbraak ervan af.

 • Meer soepelheid

Kies als add on – de Helight Pro , zo geven we nog een extra boost aan de productie van collageen, elastine en hyaluron in je huid. Zo wordt je huid strakker, zachter en soepeler.

 • Verbetering van acne, pigment en melasma

De Crystal Peeling gaat dieper kijken dan wat je op het oppervlak ziet. De behandeling pakt namelijk de oorzaak van deze aandoeningen aan. Daarvoor zorgt spongine, een ingrediënt dat de talgproductie, ontstekingen en hyperkeratose (verdikking van de hoornlaag) vermindert. Resultaat: er zijn minder oneffenheden op je huid.

 • Een egalere teint

De Crystal Peeling heeft een positief effect op je huidkwaliteit en wondgenezing. De huid op je gezicht is nadien dus gekalmeerd en ziet er egaler uit door een vermindering van lijntjes, vlekken, acné ouderdoms- en pigmentvlekken.

  Wat na de behandeling

  Na de Crystal Peeling zal je huid branderig en tintelend  aanvoelen. Dat is volkomen normaal. De peeling blijft namelijk 24u op je gelaat of een andere zone. Gebruik van water op de behandelde zone is tot 24u na de behandeling niet toegestaan. 

  Je volgt een zes dagen protocol + je gebruikt de bijhorende nazorg producten. Dit is enorm belangrijk voor het resultaat. 

  De peeling kan winter & zomer toegepast worden. Liggen zonnebaden is natuurlijk niet geadviseerd, maar buiten komen kan zonder probleem. 

  Dag 3 start stilletjes aan de vervelling, je ziet vaak het bruine pigment naar buiten komen. Dit pigment komt los van je huid. De huid zal ook wat trekkerig zijn. Ook dat is perfect normaal. Maar na 7 dagen heb jij terug een gloednieuwe, jonge en frisse huid, die straalt zoals nooit ervoor. 

  In welke gevallen is de Crystal Peeling niet geschikt ?

  • Actinische keratose
  • Open, virale ontstekingen, wondjes of nat eczeem
  • Gebruik van roaccutane minder dan 6 maanden geleden
  • Een extreem lage bloeddruk
  • Epilepsie
  • Verhoogde gevoeligheid voor licht (ook door medicijngebruik, zoals antibiotica of sint-janskruid)
  • Zwangerschap of borstvoeding
  • Hart- en vaataandoeningen