Dermaplaning

Een natuurlijke glow. Een stralend gezicht. Een gladde en egale huid. Het is ook voor jou mogelijk! Met dermaplaning pakken we de huid op je gezicht aan op een snelle, doeltreffende en veilige manier. Ideaal als je last hebt van een vale teint of veel ophoping van dode huidcellen. En je hoeft zelfs niet te wachten op het resultaat. Je ziet het effect meteen na de behandeling!

Hoe gaat het in zijn werk?

Dermaplaning is een huidverbeterende behandeling waarbij de huid wordt geëxfolieerd met een steriel mesje van chirurgisch staal. Dit om dode huidcellen en donshaar (dat vuil en olie vasthoudt) te verwijderen.

Doorheen de tijd wordt de hoornlaag van je huid namelijk dikker met meer onzuiverheden. Daardoor ziet je huid er grauw en vaal uit. Dermaplaning verwijdert dus die onzuiverheden en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Is het wel veilig?

Vanzelfsprekend mag niet iedereen dermaplaning toepassen. Je hebt er wel degelijk een professionele training voor nodig, die we bij Sillueta natuurlijk volgden. Het gaat immers om een specifieke techniek.

Het mesje wordt daarbij in een hoek van 45 graden gehouden en zo langs de huid gestreken. We snijden dus niét in de huid.

Deze behandeling wordt trouwens enkel op het gezicht uitgevoerd en niet om je wenkbrauwen te vormen. Daar is het haar namelijk veel dikker dan op de rest van gezicht. Na een dermaplaningsessie ziet je huid er mogelijk wat roder uit, maar dit verdwijnt binnen de twee uur.

Groeien de haartjes dikker of donkerder terug?

Helemaal niet. Dit is echt een misverstand. Je haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. Het groeit dus gewoon terug zoals het in het haarzakje voorzien is: met dezelfde snelheid, kleur en dikte als voorheen. Deze onwaarheid is wellicht ontstaan doordat korte haartjes of stoppels er in het begin wat stugger uitzien dan iets langere haren.

Voordelen van dermaplaning

 

✓ Frissere look

✓ Verwijdering dode huidcellen

✓ Betere en diepere productpenetratie

✓ Vermindering zichtbaarheid van acnélittekens

✓ Verzachting van fijne lijntjes

Snel resultaat

Geen downtime. Geen wachttijd. Na één behandeling ziet je huid er al gladder, frisser en zachter uit. Natuurlijk is het wel slim om deze behandeling met voldoende regelmaat te laten uitvoeren om de ophoping van dode huidcellen tegen te gaan en er altijd stralend te blijven uitzien. We raden aan om dan een frequentie van eenmaal per 4 à 6 weken te kiezen.

De eerste twee dagen na de behandeling vermijd je best sauna’s en gloeiendhete, lange douches. Ook als je intensief wil sporten, sla je best een dagje over. En – dit geldt in feite altijd – we adviseren je om je huid nadien met een SPF 30 of 50 te beschermen.

Tip! Combineer dermaplaning met andere behandelingen

Dermaplaning is op zich al een nuttige procedure, maar het is een topidee om het te combineren met andere huidverbeterende behandelingen zoals een Hydrafacial, een peeling, carboxytherapie, fotobiomodulatie of microneedling. Dermaplaning versterkt namelijk de impact van deze behandelingen omdat de producten beter hun werk kunnen doen. Goed voor een woweffect!

Is welke gevallen is dermaplaning niet geschikt?

Het spreekt voor zich dat we je een behandeling afraden als je allergisch bent aan chirurgisch roestvrij staal. En ook op wratten, moedervlekken en huidverdikkingen passen we dermaplaning niet toe. Verder adviseren we je voor een andere procedure te kiezen als een of meerdere van deze zaken op jou van toepassing is/zijn:

  • Je bent zwanger of je geeft borstvoeding.
  • Je neemt roaccutane (geneesmiddel bij ernstige acné) of bent er minder dan 6 maanden geleden mee gestopt.
  • Je hebt onbehandelde huidkanker.
  • Je voelt je ziek.
  • Je hebt een actieve koortslip.
  • Je hebt verdachte vlekjes op je huid met onbekende oorzaak.
  • Je hebt last van overmatige littekenvorming of keloïdvorming.
  • Je gebruikt hydrocortisone.
  • Je was minder dan 3 weken geleden verbrand door de zon.
  • Je ondergaat een medische behandeling zoals chemotherapie.
  • Je hebt minder dan 2 weken geleden botuline en/of fillers gebruikt.
  • Je hebt last van extreme inflammatoire couperose of rosacea.
  • Je hebt diabetes en geen goedkeuring van de arts voor een dermaplaningbehandeling.

   Benieuwd naar de effecten van dermaplaning voor je huid? Maak een afspraak!