Green Sea Peeling

Een peeling zonder chemische zuren en zonder downtime. Het bestaat! Met de Green Sea Peeling biedt Sillueta een natuurlijk alternatief voor een chemische peeling. De hoofdingrediënten worden immers puur uit de zee geoogst. Deze peeling stimuleert de huidcellen, verwijdert de meest oppervlakkige huidlaag en regenereert nieuwe huidcellen. Zodat jouw huid een energieboost krijgt!

Slimme samenstelling

De Green Sea Peeling gebruikt allerlei goeds voor je huid uit de zee. Concreet bevat de groene peeling algen en zeesponzen, naast enkele activators zoals hyaluronzuur, glucaan en allantoïne.

Algen

Algen worden al jaren gebruikt in allerlei cosmeceuticals. Ze komen namelijk van pas om verschillende huidproblemen aan te pakken, voornamelijk omdat ze veel antioxidanten bevatten en dus beschermen tegen vrije radicalen. Als ingrediënt in crèmes en peelings hebben ze een hydraterend, anti-aging, verstevigend en egaliserend effect.

Sponzen

Geen zorgen: de gebruikte sponzen zijn mineralen, geen dierlijke sponzen. Nu, hoewel deze sponzen er zacht uitzien, bestaan ze evengoed als heel wat andere organismen uit een soort skelet. De spicula zijn in feite de skeletnaalden: heel kleine, kiezelachtige onderdelen boordevol eiwitten en silica. Van dit materiaal maakt men spongillapoeder.

Dit ingrediënt kan de dermis binnendringen, de microcirculatie van de huid activeren en het metabolisme van de huid versnellen. Een peeling met spongillapoeder is daarom erg goed om veroudering tegen te gaan maar ook om acne, puistjes, folliculitis en vette huid aan te pakken.

Wat is het effect van een Green Sea Peeling?

 • Een stralende, jongere huid

Doorheen de jaren verslapt je huid en vertraagt de stofwisseling van de cellen. De oligo‑elementen (kalium, jodium, broom, fosfaten, enz.) stimuleren je celmetabolisme opnieuw. Ook brengt de peeling je doorbloeding en vochtbalans weer op punt, wat komaf maakt met een vale huid.

 • Meer stevigheid

Je huid maakt met de jaren alsmaar minder collageen aan en breekt er tegelijk wel af. Met een slappere huid tot gevolg. De peptiden in deze peeling stimuleren de productie van collageen én remmen tegelijk de afbraak ervan af.

 • Meer soepelheid

Door tijdens de behandeling ook ledlichttechnologie – de Helight Pro – te gebruiken, geven we nog een extra boost aan de productie van collageen, elastine en hyaluron in je huid. Zo wordt je huid strakker, zachter en soepeler.

 • Verbetering van acne, eczeem en psoriasis

De Green Sea Peeling gaat dieper kijken dan wat je op het oppervlak ziet. De behandeling pakt namelijk de oorzaak van deze aandoeningen aan. Daarvoor zorgt spongine, een ingrediënt dat de talgproductie, ontstekingen en hyperkeratose (verdikking van de hoornlaag) vermindert. Resultaat: er zijn minder oneffenheden op je huid.

 • Een egalere teint

De Green Sea Peeling heeft een positief effect op je huidkwaliteit en wondgenezing. De huid op je gezicht is nadien dus gekalmeerd en ziet er egaler uit door een vermindering van ouderdoms- en pigmentvlekken.

  Tips na de behandeling

  Na de Green Sea Peeling kan je huid branderig en tintelend aanvoelen. Het is ook mogelijk dat je het spongillapoeder nog even voelt in de huid. Dat is volkomen normaal.

  Zonnecrème is altijd van belang om huidveroudering tegen te gaan en de kans op huidkanker te beperken. Gebruik dat dus sowieso élke dag van het jaar. Maar houd er ook rekening mee dat je voor en na de peeling best een week uit de zon blijft. En bescherm gedurende een maand na de behandeling je gezicht extra goed tegen de zon en uv-straling. Je huid is namelijk tijdelijk gevoeliger voor licht en uv.

  We raden bovendien aan om ’s morgens eerst een vitamine C-serum aan te brengen en dan een breedspectrum zonnemelk die zinkoxide en titaniumdioxide (minerale filters) bevat. Zo optimaliseer je de werking van je zonnecrème.

  In welke gevallen is de Green Sea Peeling niet geschikt?

  • Personen jonger dan 18 jaar
  • Actinische keratose
  • Open, virale ontstekingen, wondjes of nat eczeem
  • Gebruik van roaccutane minder dan 6 maanden geleden
  • Een extreem lage bloeddruk
  • Epilepsie
  • Verhoogde gevoeligheid voor licht (ook door medicijngebruik, zoals antibiotica of sint-janskruid)
  • Zwangerschap of borstvoeding
  • Hart- en vaataandoeningen