Plastisch Chirurg Christophe D’Hondt: waarom een esthetische behandeling voor rimpels of versteviging?

Heb je last van diepe groeven of vervelende rimpels? Storen je asymmetrische lippen, afhangende mondhoeken of vermoeide blik je? Dan zijn soms botuline (ook gekend als botox) en fillers de enige optie om die probleempjes aan te pakken. Je kan er zelfs een zogenaamde ‘liquid facelift’ mee bereiken!

Of kies voor een draadlift als je graag een stevigere huid wil dankzij extra collageen. We bekijken samen wat voor jou de beste optie is.

Wie is Christophe ?

Plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg.

(RIZIV-nummer 1-9896381-210)

Het is voor Dr. C. D’Hondt van belang een duidelijk en vooral realistisch advies in een ongedwongen sfeer te kunnen geven waarbij vertrouwen essentieel is. Je vindt online tevens tal van schitterende reviews over Christophe D’Hondt terug.

Dr. C. D’Hondt is lid van zowel de Belgische (RBSPS) alsook de Duitse (DGPRÄC) Vereniging voor plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie. Tevens is hij lid van de International society of Aesthetic plastic Surgery (ISAPS).

 

Opleidingen Dr.Christophe D’Hondt?

Dr. D’Hondt behaalde zijn diploma Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2012 alwaar hij met onderscheiding afstudeerde. Na een 4-jarige opleiding algemene chirurgie in België vatte hij in Duitsland zijn opleiding plastische chirurgie aan. In mei 2019 werd hij erkend als plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg.

Hij werkte hierna nog gedurende 3 jaren als staflid (Oberarzt) in het St. Antoniuskrankenhaus te Eschweiler (D), dit combineerde hij met zijn werkzaamheden in België.

Binnen het vakgebied bekwaamde hij zich in het bijzonder in de esthetische chirurgie van borst, gelaat en lichaam.

Eveneens heeft hij onder leiding van zijn vader, Dr. Bruno D’Hondt, in de Royal Beauty Kliniek te Tongeren verdere expertise verworven in borstoperaties, gelaats- en figuurcorrecties en de niet-invasieve esthetische behandelingen zoals botox- en fillerbehandelingen.

Sinds 2020 is hij full time werkzaam in het AZ-Vesalius te Tongeren alsook in zijn privé praktijk en in Tessenderlo bij Sillueta.

Dr. Christophe D’Hondt woont op regelmatige basis, zowel nationale als internationale congressen bij om zijn patiënten met de meest innovatieve technieken en de meest recente medische inzichten te kunnen behandelen.

 

Naast  een medisch consultatiegesprek over esthetische ingrepen, kan je bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Spierontspanners en spierverslappers goed om:
 • je frons weg te werken
 • je voorhoofd & wenkbrauwen strakker te maken
 • overvloedig zweten tegen te gaan
 • je mondhoeken te liften
 • kraaienpootjes te verminderen
 • knarsetanden te verhelpen
 • je kin te liften
 • hoofdpijn te verhelpen
 • een gummysmile of tandvleeslach aan te pakken

Voor meer info staan wij je graag te woord tijdens een consultatiegesprek of kan je ons steeds een mailtje sturen via het contactformulier;

Fillers om visuele ongemakken te corrigeren aan:
 • de jukboog, voor een zogenaamde topmodellook
 • de traangoot
 • de mond, bijvoorbeeld rokerslijntjes
 • de nasolabiale plooien of de rimpels en lijnen tussen neus en lippen
 • de ogen, bijvoorbeeld wallen, volumeverlies, een vermoeide blik
 • de volledige gezichtsvorm, m.a.w. een liquid facelift of V-shape
 • de lippen
 • de kin
 • de kaaklijn
 • de neus
Celregeneratie, huidverbetering en huidverjonging met profhilo of sunekos voor gelaat en lichaam:
Ken jij de skinboosters profhilo of sunekos al?
Het verschil tussen profhilo en sunekos ?
De profhilo skinbooster is een boost van hyaluron en geeft een mooie glow aan de huid. Ideaal tot een leeftijd van 35 jaar. Deze booster geeft ook collageenstimulatie maar in iets mindere mate dan sunekos. Vandaar de adviesleeftijd tot 35 jaar.
Sunekos is een skinbooster die zowel hyaluron en gepatenteerde aminozuren bevat, elastine en collageen verbetert waardoor je huidverbetering krijgt en op huidverstrakking kan werken en fijne lijntjes kan verbeteren. Tevens is Sunekos een mooie skinbooster die preventief tegen huidverslapping en rimpels kan ingezet worden. Je verbetert de huidstructuur van binnen naar buiten.
Sunekos kan als full face behandeling ingezet worden, voorhoofd, wangen, enz alsook onder de ogen kan deze injectable geinjecteerd worden.
Of je kan kiezen voor enkel een oog-zone behandeling met de sunekos skinbooster.
Oogrimpels en ooglijntjes zullen verminderen met de sunekos booster, alsook blauwe wallen en verkleuring onder de ogen of pigmentschade zullen verbeteren.
Tegenwoordig zijn er veel methodes om huidverslapping tegen te gaan. Je kent het wel, die hamsterwangetjes, verslapte huid, vermoeide blik… Sunekos boekt hierin super mooie resultaten. We stimuleren collageen, elastine en in de huid. Zowel de diepere huidlaag als de bovenste huidlaag wordt gehydrateerd, wat ook een verbetering geeft in textuur, natuurlijke glans en een natuurlijke conditie-lifting van de huid.
Zowel de sunekos behandeling als de profhilo wordt in kuurvorm toegepast.
3 Behandelingen zijn noodzakelijk voor resultaat.
Prohilo: Dag 1, dag 30 en dag 90 word je behandeld met profhilo. Deze behandeling wordt uitgevoerd via de BAP techniek. Resultaat na 6 maand;
Sunekos: 3 behandelingen zijn noodzakelijk met maximaal 3 weken tussen. Tijdens de eerste behandeling worden er 2 soorten injectables geinjecteerd. De 1200 injectable zorgt voor het verwijderen van vrije radicalen in de huid. De performa injectable stimuleert collageen en elastine en geeft huidverstrakking op een termijn van 6 maand.
Het voordeel aan Sunekos is dat je deze behandeling zo vaak kan laten toepassen als dat je wenst. Na jouw kuur kan je een jaar wachten , maar wil je verbeterend blijven werken dan kan je deze skinbooster maandelijks laten toepassen, zelfs 2-wekelijks is een mogelijkheid.
Voor wie? Profhilo en Sunekos zijn GEEN fillers, het is een nieuwe generatie van celregeneratie zonder gebruik van fillers of botuline (gekend als botox).
Is het blijvend? Het verouderingsproces kan niet stopgezet worden, om een blijvend resultaat te behalen zal je de behandeling dus wel moeten herhalen.
Hoe lang blijft het? Dit is verschillend van huid tot huid. Profhilo en Sunekos kan tot 1 jaar blijven na jouw kuur.
Deze skinboosters zorgen niet voor volume, wil je echt volume op bepaalde plaatsen dan werken we met een filler. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw probleem te verhelpen zonder insnijdingen en om een facelift te voorkomen als je tijdig start.
Profhilo en sunekos kunnen perfect gecombineerd worden met botuline (botox) en andere fillers. Ze vullen elkaar goed aan.
Prohilo en Sunekos (Body) wordt tevens ingezet op lokale lichaamszone’s voor versteviging. Hier worden zeer mooie resultaten mee verwezelijkt.
En andere esthetische ingrepen zoals:
 • ooglidcorrectie
 • borstvergroting en – verkleining
 • borstlifting
 • liposuctie
 • buikwandcorrectie
 • facelift

Botuline als rimpelbehandeling

Botuline – eerder gekend onder de merknaam botox van Allergan – heeft een spierontspannende werking. Het zorgt er dus voor dat de behandelde spieren minder samentrekken. Dit komt van pas om onder meer een vervelende frons, kraaienpootjes, rimpels op het voorhoofd of afhangende mondhoeken te verhelpen.

Deze antirimpelbehandeling geeft na 5 tot 9 dagen al een knap resultaat. Bovendien blijft dit effect 3 tot 4 maanden zichtbaar. Een botulinebehandeling is vrijwel pijnloos en neemt amper een 15-tal minuutjes in beslag. We kunnen dan ook verschillende zones aanpakken.

Fillers met hyaluronzuur

Als je interesse hebt voor antirimpelcrèmes of verjongingskuren, heb je wellicht al gehoord van hyaluronzuur. Ook in de fillers zit deze lichaamseigen stof. Verslapping en rimpels in je gelaat ontstaan door een geleidelijke afname van deze stof.

Een esthetische behandeling met fillers is dus de ideale manier om diepe groeven als het ware op te vullen. Dan gaat het bijvoorbeeld over zones als neuslipplooien, vermoeide ogen door volumeverlies, jukbeenderen, dunne of asymmetrische lippen.

Zelfs een volledige liquid facelift is mogelijk. In dat geval zorgen we ervoor dat je gezicht (weer) een mooie V-shape krijgt. Het resultaat blijft gemiddeld 8 maanden tot 1 jaar zichtbaar na de behandeling.

De behandeling is niet pijnlijk. Vrees je toch wat last te hebben? Dan brengen we vooraf een licht verdovende crème aan. Je ziet het verjongende en corrigerende resultaat meteen.

Draadlift

Een draadlift gebeurt met PDO Threads. Dat zijn oplosbare hechtdraden die vaak in de reguliere chirurgie gebruikt worden. Met een innovatieve en vrijwel pijnloze techniek brengen we de draden in de huid aan. Dat kan op verschillende locaties zoals de hals, het gezicht – bijvoorbeeld de wenkbrauwen of (hamster)wangen – of het decolleté.

Het resultaat van deze esthetische behandeling is een versteviging van de huid. En dat op plaatsen waar andere behandelingen onvoldoende lift geven. Om hoeveel draadjes het gaat? Dat hangt af van de zone en de huidconditie.

Interesse in een esthetische ingreep?

Klik even door naar de online agenda. Je maakt er in een-twee-drie een afspraak met Dr. Christophe D’Hondt op het adres Hulsterweg 155, 3980 Tessenderlo.

Heb je vragen over onze esthetische behandelingen? Wil je meer uitleg over de mogelijkheden? Bel ons dan gerust even op: 013 29 50 52. Of stuur een mailtje naar [email protected]. We staan je met plezier te woord!

Hoeveel kosten medisch esthetische behandelingen?

Daar kunnen we je spijtig genoeg geen eenduidig antwoord op geven. Voor bepaalde behandelingen met bijvoorbeeld botox rekenen we vaste tarieven aan. Verder is de prijs echter afhankelijk van het precieze probleem, de gekozen ingreep en de nodige dosis. Prijzen per cc vind je terug in de online agenda.

Wil je een correcte inschatting? Boek dan een esthetisch consult. Je beslist dan nog vrijblijvend wat bij jouw budget past of neem even vrijblijvend contact met ons op.