Microneedling: huidverbeterende en verjongende behandeling

Last van littekens? Storen de rimpels je in je gezicht? Heb je huidproblemen? Of is je huid wat verslapt? Met microneedling pakken we deze ongemakken aan.

Wat is microneedling?

Het gaat om een behandeling met een professionele pen uitgerust met meerdere micronaalden. De microperforaties in de opperhuid stimuleren de huid om te regenereren en weer collageen en elastine te produceren, wat een positieve impact heeft op tal van huidproblemen. De doeltreffendheid van deze methode is wetenschappelijk bewezen.

Bovendien zorgt microneedling ervoor dat de actieve bestanddelen in het toegepaste serum – specifiek ontwikkeld voor deze behandeling en geselecteerd voor jouw huidprobleem – beter hun werk doen. Het serum wordt immers beter geabsorbeerd. Resultaat? Een zichtbare verjonging en versteviging van de huid.

Wanneer komt microneedling van pas?

 

✓ Verslapte huid

✓ Rimpels

✓ Pigment- en ouderdomsvlekken

✓ Recente en oude littekens

✓ Acnelittekens

✓ Vergrote poriën

✓ Imperfecties

De Sillueta-methode

Je kent Sillueta: wij gaan graag the extra mile voor jou. Je mag dus een complete, bijzonder doeltreffende behandeling verwachten. En dat in drie stappen die elkaar perfect aanvullen:

HydraFacial

Om je huid grondig voor te bereiden op de microneedling, beginnen we met de eerste stap van een HydraFacial-behandeling. We gaan je huid alvast zacht exfoliëren en behandelen met een serum rijk aan antioxidanten, hyaluronzuur en peptiden.

STAP 1

Microneedling

Aangezien we énkel met instrumenten en producten van topkwaliteit werken, kiezen we voor de MicroNeedler van het vertrouwde merk Celestetic, ontwikkeld volgens de hoogste gebruiksnormen.

STAP 2

Ledtherapie

Na de microneedlingsessie gaan we nog iets dieper in op de door jou aangeduide problemen met ledlicht. Dit helpt om de huid extra te verzachten en de werking van de behandeling te optimaliseren.  

STAP 3

Altijd op maat

Jouw noden zijn persoonlijk. Dat spreekt voor zich. We analyseren dus eerst je huid met het Lightskin-apparaat. We bekijken welke zaken je storen en op welke zones we moeten focussen. We reinigen je huid en kiezen bij élke stap de producten en instellingen van het apparaat die het best zijn voor jouw huid.

Veel efficiënter dan een dermaroller

Een dermaroller – een apparaatje dat je thuis kan gebruiken – dringt minder diep in de opperhuid door. Enkel een professional mag namelijk microneedling toepassen. Een dermaroller heeft zelfs met het gepaste serum minder invloed op het regeneratiemechanisme van de huid én dus sowieso minder zichtbaar effect.

Het komt echter wél van pas om de professionele behandeling thuis nog wat te versterken en om een sneller resultaat te verkrijgen.

Wanneer zie je resultaat?

Dit is natuurlijk afhankelijk van je huidissue, maar je ziet in elk geval redelijk snel een zichtbaar verschil. Je poriën lijken vervaagd en je huid voelt gladder. Bij acnelittekens en oppervlakkige littekens zie je na een viertal weken al een knap resultaat. Bij hardnekkige, erg oneffen littekens heb je iets meer geduld nodig. Dan zie je een opvallend verschil na ca. drie maanden.

Na een behandeling heeft je huid een rode kleur. Dit trekt snel weg. We adviseren je wel om de eerste 24 uur geen make-up aan te brengen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Natuurlijk bekijken we samen welke aanpak voor jou het meest geschikt is, maar over het algemeen merken we dat de resultaten na elke sessie nog net wat indrukwekkender zijn. Meestal raden we dan ook een zestal sessies aan, met telkens twee weken ertussen.

Een kuur leidt simpelweg tot de beste resultaten. In onze online agenda vind je meer info over het microneedling-abonnement.

 

Wanneer is microneedling niét geschikt?

 • Bij huidziekten zoals psoriasis of eczeem
 • Tijdens je zwangerschap
 • Als je aan huidkanker lijdt
 • Bij bloedstollingsstoornissen
 • In het geval van ongecontroleerde diabetes
 • Wanneer je last hebt van actieve acne op het moment van de behandeling
 • Als je anti-acnemedicatie neemt met isotretinoïne
 • Indien je de dag van de behandeling een koortsblaas of koortslip hebt

Serums in ons cabinegamma

Sillueta biedt je een reeks professionele serums voor microneedling aan, elk goed voor een specifiek issue.

 • C-EM EGF Regen: diepe rimpels, littekens, verslapte huid, …
 • C-EM Sensitive Care: couperose en gevoelige huid
 • C-EM Acné Clean: acne, vette huid, mee-eters
 • C-EM BTX (Botox) effect: expressielijnen, verslapping van de huid, verlies van elasticiteit en stevigheid
 • C-EM Hyper Pigment: hyperpigmentatie of vlekken door bijvoorbeeld acne of fotoveroudering
 • C-EM AOX Repair: doffe teint, rokershuid, droge huid, vlekken, …
 • C-EM Eye Perfect: fijne lijntjes of ‘zakken’ onder de ogen, vochtophoping, …

Meer weten over microneedling? Geef een seintje. Of boek meteen een afspraak in!