Medische microneedling: huidverbeterende en verjongende behandeling

Last van littekens? Storen de rimpels je in je gezicht? Heb je huidproblemen? Of is je huid wat verslapt? Met microneedling pakken we deze ongemakken aan.

Wat is microneedling?

Het gaat om een behandeling met een professionele pen uitgerust met meerdere micronaalden. De microperforaties in de opperhuid stimuleren de huid om te regenereren en weer collageen en elastine te produceren, wat een positieve impact heeft op tal van huidproblemen. De doeltreffendheid van deze methode is wetenschappelijk bewezen.

Bovendien zorgt microneedling ervoor dat de actieve bestanddelen in het toegepaste serum – specifiek ontwikkeld voor deze behandeling en geselecteerd voor jouw huidprobleem – beter hun werk doen. Het serum wordt immers beter geabsorbeerd. Resultaat? Een zichtbare verjonging en versteviging van de huid.

Wanneer komt microneedling van pas?

 

✓ Verslapte huid

✓ Rimpels

✓ Pigment- en ouderdomsvlekken

✓ Recente en oude littekens

✓ Acnelittekens

✓ Vergrote poriën

✓ Imperfecties

De Sillueta-methode

Je kent Sillueta: wij gaan graag the extra mile voor jou. Je mag dus een complete, bijzonder doeltreffende behandeling verwachten. En dat in drie stappen die elkaar perfect aanvullen:

Serum 71

Om je huid grondig voor te bereiden op de microneedling, beginnen we met de geweldige 71 serum. Deze is een zuur dat werkt op elastine, pigment, horizontale lijnen … en laat de meso coctails dieper werken.

STAP 1

Microneedling

Aangezien we énkel met instrumenten en producten van topkwaliteit werken, kiezen we voor de MicroNeedler van het vertrouwde merk Dermedics, ontwikkeld volgens de hoogste gebruiksnormen.

STAP 2

Ledtherapie

Na de microneedlingsessie gaan we nog iets dieper in op de door jou aangeduide problemen met ledlicht. Dit helpt om de huid extra te verzachten en de werking van de behandeling te optimaliseren.  

STAP 3

Altijd op maat

Jouw noden zijn persoonlijk. Dat spreekt voor zich. We adviseren steeds een huidanalyse als add on toe te voegen aan jouw behandeling. We analyseren dan eerst je huid met het Lightskin-apparaat. We bekijken welke zaken je storen en op welke zones we moeten focussen. We reinigen je huid en kiezen bij élke stap de producten en instellingen van het apparaat die het best zijn voor jouw huid.

Veel efficiënter dan een dermaroller

Een dermaroller – een apparaatje dat je thuis kan gebruiken – dringt minder diep in de opperhuid door. Enkel een professional mag namelijk microneedling toepassen. Een dermaroller heeft zelfs met het gepaste serum minder invloed op het regeneratiemechanisme van de huid én dus sowieso minder zichtbaar effect.

Het komt echter wél van pas om de professionele behandeling thuis nog wat te versterken en om een sneller resultaat te verkrijgen.

Wanneer zie je resultaat?

Belangrijk is om medische microneedling in kuurvorm te volgen. Best 1x om de twee weken gedurende 6 beurten. Dit geeft de mooiste en snelste resultaten. Alles is natuurlijk ook afhankelijk van je huidissue, maar je ziet in elk geval redelijk snel een zichtbaar verschil. Je poriën lijken vervaagd en je huid voelt gladder. Bij acnelittekens en oppervlakkige littekens zie je na een viertal weken al een knap resultaat. Bij hardnekkige, erg oneffen littekens heb je iets meer geduld nodig. Dan zie je een opvallend verschil na ca. drie maanden.

Na een behandeling heeft je huid een rode kleur. Dit trekt snel weg. We adviseren je wel om de eerste 24 uur geen make-up aan te brengen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Natuurlijk bekijken we samen welke aanpak voor jou het meest geschikt is, maar over het algemeen merken we dat de resultaten na elke sessie nog net wat indrukwekkender zijn. Meestal raden we dan ook een zestal sessies aan, met telkens twee weken ertussen.

Een kuur leidt simpelweg tot de beste resultaten. In onze online agenda vind je meer info over het microneedling-abonnement.

 

Wanneer is microneedling niét geschikt?

  • Bij huidziekten zoals psoriasis of eczeem
  • Tijdens je zwangerschap
  • Als je aan huidkanker lijdt
  • Bij bloedstollingsstoornissen
  • In het geval van ongecontroleerde diabetes
  • Wanneer je last hebt van actieve acne op het moment van de behandeling
  • Als je anti-acnemedicatie neemt met isotretinoïne
  • Indien je de dag van de behandeling een koortsblaas of koortslip hebt

Serums in ons cabinegamma

Sillueta biedt je een reeks professionele serums voor microneedling aan, elk goed voor een specifiek issue.

Jij hoeft helemaal niets te doen, ik zelf kijk naar de noden van jouw huid en bepaal welke mesoserums er gebruikt worden. Voor de medische microneedling wordt er gewerkt met het merk “ dermedics “. 

 

Meer weten over microneedling? Geef een seintje. Of boek meteen een afspraak in!