Permanente make-up (PMU)

Je wil je goed in je vel voelen? Je op je mooist tonen? Zelfs wanneer je pas uit bed, de douche of het zwembad komt? Bij Sillueta helpen we je met (semi-) permanente make-up een elegante, naturelle look te bereiken. Niet overdreven. Niet te opvallend. Je natuurlijke schoonheid en je eigen features net ietsje meer in de verf zetten, daar gaan we voor.

Vanessa

PMU experte @sillueta

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up of PMU bespaart je in feite tijd. Want je hoeft ’s morgens geen eyeliner, wenkbrauwpotlood of lipliner meer te gebruiken. Met PMU aangebracht, zit je voor één tot meerdere jaren goed. Zelfs als je gaat zwemmen, aan het strand ligt of in de sauna zit. Jij ziet er altijd fris en verzorgd uit. Ook voor mensen met haarverlies door alopecia en chemotherapie bijvoorbeeld, is het een fijne oplossing.

 

Hoe gaat PMU in zijn werk?

Om de permanente make-up aan te brengen, gebruiken we een erg fijne naald waarmee we pigment plaatsen in de opperhuid, de bovenste laag van de huid. De kleur blijft daardoor een pak langer zitten, maar vervaagt wel doorheen de tijd door de natuurlijke celvernieuwing. Het is dus géén tatoeage die de rest van je leven zichtbaar blijft.

Welke behandelingen biedt Sillueta aan?

Microblading

Microblading is al enige tijd een hype, hier werken we met de haarstrooktechniek voor een heel naturel effect. Deze techniek is geschikt voor alle types en leeftijden. Bij powder brows worden je wenkbrauwen  ‘ingeschaduwd’ met een machinale nanonaald zodat het lijkt alsof je ze gewoon met wat wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Dit is minder naturel en past niet bij elk type.. Bij Sillueta kan je voor het meest “natuurlijke”, de haarstrooktechniek, gekend als “microblading” terecht. 

Bovenste deep eyeliner

Je ogen iets meer … in het oog laten springen? Een semipermanente eyeliner aan de bovenste oogrand, is dan een mooie optie.

Onderste eyeliner

Of graag wat extra kracht in je blik? De aandacht wegnemen van eventuele wallen? Dan is een dun lijntje op je onderste oogrand de moeite.

Gewone, wat dikkere eyeliner

Ook een iets bredere eyeliner op de bovenste rand van je ogen, voor een smokey-effect, is zeker een mogelijkheid.

Doet de behandeling pijn?

Een PMU-behandeling is niet 100 % pijnloos. Dat is logisch. Met de nanonaaldjes maken we immers minuscule wondjes. Maar maak je geen zorgen: écht pijn zal je niet voelen, ook omdat we eerst een verdovende zalf aanbrengen. De meeste mensen vinden het dus gewoon een ambetant gevoel en spreken over wat kriebels en trillingen op de huid. En na een uurtje zit het er al op!

Welke kleur moet je kiezen?

We adviseren je om voor een tint te gaan die goed past bij je huid-, haar- en oogkleur. We helpen je natuurlijk precies die tint te vinden. Je zal merken dat de kleur net na de behandeling iets donkerder is dan gewenst. Dat is volkomen normaal. De intensiteit van de kleur neemt namelijk af gedurende de eerste weken. Pas na één à twee maanden bereik je de definitieve kleur.

Wat na de behandeling?

Je krijgt van ons een speciale crème om op je oogleden, wenkbrauwen of lippen aan te brengen die het genezingsproces versnelt. De zones die we behandeld hebben kunnen nog enkele dagen lichtjes gezwollen blijven, maar daarna merk je er normaal gezien niets meer van.

Om het beste effect te verkrijgen en ontstekingen te vermijden, houd je best rekening met de volgende zaken:

 

  • Vermijd de eerste twee dagen elk contact van je gezicht met water.
  • Ga de eerste twee weken niet naar de sauna, de zonnebank of het zwembad.
  • Ook zonnen is de eerste weken geen goed idee omwille van het uv-licht.
  • Gebruik geen make-up op de behandelde zone gedurende de eerste twee weken.
  • Wil je er tiptop uitzien voor een speciale gelegenheid of een vakantie? Laat de behandeling dan minstens een maand voordien uitvoeren. Zo ben je zeker van een optimaal resultaat op het gewenste moment.

Interesse in permanente make-up? Boek meteen een behandeling. Of contacteer ons als je met vragen zit.