Cellulitisbehandeling

Help, ik heb last van cellulitis en een hobbelige huid!

Cellulitis heeft niets te maken met dun of dik zijn, zoals men vaak denkt. Eén van de volgende factoren kunnen hiervan de oorzaak zijn. Vrouwen hebben zowiezo meer last van cellulitis dan mannen, vermoedelijk heeft het vrouwelijk hormoon oestrogeen hier een invloed op, slechte bloedcirculatie, te suikerrijke voeding, alcohol, te weinig beweging, erfelijkheid zijn andere factoren die zeker een rol spelen.

Kan ik iets doen aan mijn cellulitis?

Vaak zie je het bos door de bomen niet meer na opzoekwerk op het internet. Er zijn zoveel behandelingen! Je leest positieve ervaringen en negatieve. Welke behandeling is nu goed? Belangrijk is dat als je aan een cellulitisbehandeling begint dat je de kuur ook goed doet en volhoudt. Cellulitis is niet op 1 dag ontstaan, en zal helaas ook niet na 1 behandeling verdwijnen. Dit is een fout die velen maken. Het lichaam heeft tijd nodig.

Ook is het belangrijk dat de technieken juist toegepast worden, de produkten correct zijn, de apparaten voldoen aan frequenties die noodzakelijk zijn om cellulites aan te pakken.

Helpt sporten bij cellulitis?

Sport is algemeen goed en gezond voor iedereen. Helaas kan je met sport vaak die plaatselijke problemen niet oplossen. Het zijn net die plaatsjes waar de problemen zich bevinden waarvoor sporten vaak geen uitkomst biedt.

Welke behandeling kan cellulitis verbeteren?

Mesotherapie is één van de behandelingen die mooie resultaten geeft. De behandeling kan vrijwel op alle lichaamsdelen toegepast worden waar cellulitis aanwezig is. Door rechtstreekse insluising van producten/coctails in de vetcel gaan we de vetcel reduceren en gaan deze afsterven. Met deze behandeling kunnen we zeer specifiek werken net op de plaats waar je problemen hebt. Voor meso-therapie wordt er met de produkten van mesoline gewerkt. Het aantal behandelingen en resultaat verschilt van persoon tot persoon. Elk lichaam reageert anders. Bij een klein cellulitisprobleem zijn sommigen al tevreden na 2 beurten, bij zware cellulitisproblemen kan het oplopen tot een 8-tal behandelingen.

Frequentie
De behandeling mag maximum 1x per week toegepast worden maar mag ook met een maximum pauze van 3 weken.
Mesotherapie mag toegepast worden bij gezonde personen (niet tijdens zwangerschap, nier-leverproblemen, kanker of andere contra indicaties).

Duurtijd

Door dat de behandeling niet zo frequent dient te gebeuren en de behandeling slechts 30 min duurt is deze vaak makkelijk in te plannen in je agenda.

Bijwerkingen zijn vaak blauwe plekjes en soms spierpijn. Na deze behandeling kan je onmiddellijk het werk terug hervatten. Enkel de eerste 24u sporten na de behandeling is niet aan te raden. Om je resultaat te blijven behouden wordt geadviseerd 1 keer om de 6 maand een onderhoudsbehandeling te doen.

Cavitatie is een andere vorm van behandeling voor cellulitis. Door ultrasone geluidsgolven gaan we stuwing brengen in het vocht dat zich tussen de vetcellen bevindt dit zorgt er voor dat de vetophoping in beweging komt. De wand van een vetcel is heel fragiel en breekt hierdoor. Hierdoor komen vetcellen vrij, die vervolgens door het lichaam worden afgevoerd. Het lichaam kan maar een maximum aan vetcellen per behandeling afbreken vandaar wordt deze behandeling enkel op plaatselijke delen van het lichaam toegepast. Deze methode is dus erg geschikt voor de zogenoemde probleemzones. De kleine vetophopingen op de heupen (lovehandles), onder de billen, de dijen, buik of de rug.

Frequentie

Deze behandeling dient in kuurvorm gedaan te worden. 2x per week, 6 tot 8 beurten in totaal. Om het resultaat te behouden wordt geadviseerd 1x per maand een onderhoudsbehandeling te doen.

Duurtijd:

Voor een kleine zone duurt de behandeling 30 min, voor de benen 60 min.

Hydropeptide behandeling is een behandeling die we op een volledig lichaam kunnen toepassen. Wanneer je lichte cellulitis hebt en verslapping van de huid is deze behandeling een allesomvattende behandeling.
Om cellulitis te behandelen moet de afbraak van vetten gestimuleerd worden alsook de doorbloeding verbeteren. Door een diep ontgiftende lichaamspakking en manuele technieken gaan we dit probleem aanpakken.. Een revitaliserend en liftend serum dat onmiddellijk zorgt voor versteviging van de huid en het ondersteunt gezond collageen. Meer dan 60 peptiden, antioxidant-rijke botanische cellen, groeifactoren en hyaluronzuur bieden een oplossing voor alle huidtypes.

Frequentie:

Deze behandeling dient in kuurvorm gedaan te worden, 1x per week (6 tot 8 beurten). Om het resultaat te behouden wordt geadviseerd 1x om de 6 weken een onderhoudsbehandeling in te plannen.

Duurtijd
60 min.

Vacu-cupping is een manuele behandeling met glazen cups die de huid vacuum gaan trekken. Voorafgaand wordt er een massage toegepast die zorgt dat de doorbloeding goed geactiveerd wordt wat belangrijk is om cellulitis te verminderen. Deze techniek bestaat al zeer lang en komt verder van de Chinese geneeskunde. Deze behandeling geeft mooie resultaten maar dient zeer intensief gevolgd te worden. Hier moet je rekening houden met een 18-tal beurten.

Frequentie:

2x per week. Voor mensen die een voorkeur hebben voor manuele behandelingen is dit zeker een aanrader. Nadien dient om de 4 weken een onderhoudsbeurt te gebeuren. Deze behandeling wordt op de bovenbenen en billen toegepast.

Behandeltijd:
60 min.


Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.