Cryolipolyse – vet bevriezen

Wat is cryolipolyse?

 

Tijdens de behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd.  Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd.

 

Deze techniek wordt meer en meer verkozen boven liposuctie en is wetenschappelijk onderbouwd.  Klinisch onderzoek onder honderden patiënten heeft aangetoond dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde gebieden.

Waar op letten bij cryolipolyse?

Er zijn heel veel toestellen en beloften op de markt.  Het toestel moet aan een bepaalde koude temperatuur komen om de vetcellen te laten afnemen.  Laat u nooit wijsmaken dat cryolipolyse op cellulites/versteviging werkt (dit kan een toevallige en fijne bijwerking zijn) of dat u 5 of meer behandelingen moet doen…dit apparaat is voor vetreductie op lokale zone’s zoals een liposuctie (liposuctie werkt ook nooit op cellulites), een cryolipolyse die goedkoop wordt aangeboden kan u ook beter links laten liggen.  Apparaten die hun werk doen zijn medische apparaten met een hoge investeringsprijs met een lage frequentie aan behandelingen waardoor een behandeling nooit “echt goedkoop kan zijn”. Wij werken met een warmte-koude techniek en led om verslapping tegen te gaan.  Ons toestel warmt op tot 40 graden en kan koelen tot -11 graden.  De vetten die behandeld zijn komen nooit meer terug.

Lichaamsanalyse

Voor u start doen we altijd eerst een vrijblijvende lichaamsanalyse en bekijken we het probleem en kunnen we u vertellen hoeveel plaatsingen er nodig zijn om uw zone te behandelen.  Aan de hand van de plaatsingen die nodig zijn wordt de kostprijs meegedeeld.  Dit kan dus voor iedereen verschillend zijn.

Hoe voelt het?

Tijdens de behandeling wordt een gelpad geplaatst op het te behandelen gebied, waarna de huid met de applicator vacuum wordt gezogen.  Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt eerst enkele minuten opgewarmd om vetcellen los te maken waarna het gericht gekoeld zal worden.  Dit kan in het begin erg koud aanvoelen maar dit zal meestal binnen de eerste 10 minuten verdwijnen in gevoellossheid.  Klanten lezen een boek, internetten, kijken tv, of doen even een dutje tijdens de behandeling van 1 uur.

Waar gaat het vet naartoe?

Zodra de behandelde vetcellen zijn bevroren (gekristalliseerd), voert het lichaam het vet en de dode huidcellen op een natuurlijke manier af.  De behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug.

Welke zone’s kunnen behandeld worden?

Buik, love handles, billen, bovenbenen, armen, bh zone, knie, …

(Er kunnen 4 plaatsingen tegelijk geplaatst worden, dus meerdere zone’s kunnen tegelijk behandeld worden). 1 Plaatsing is 1 kop.

 

Bvb voor love handles zijn dit 2 koppen (links en rechts)

Voor wie is de behandeling geschikt?

De behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn, velen zien al sneller resultaat. Het lichaam blijft echter nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Wij werken enkel in een kuurverband van 3 beurten.  Dit omdat 3 behandelingen echt wel nodig zijn om een heel mooi resultaat te bekomen en de klant tevreden te stellen.  Tussen de behandelingen moet een periode van 8 tot 12 weken gerespecteerd worden. U dient dus tijdig te starten aangezien het volledige eindresultaat dus pas na minstens 9 maanden volledig zichtbaar is. (net zoals bij een liposuctie). Te snel behandelen heeft absoluut geen zin, omdat het lichaam dit anders niet optimaal kan afvoeren en overbelast wordt.

 

Afhankelijk van onder andere levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd om andere groei van vetcellen (die niet behandeld zijn tegen te gaan)

Wat te doen na de behandeling?

Na de behandeling dient te klant een verstevigend serum op de zone aan te brengen (dagelijks), dit om een optimaal resultaat te bereiken en om het behandelde gebied stevig te houden aangezien deze zone vetten verliest (dus ook de vulling verliest).

Alles kan direct gedaan worden, sommige klanten ervaren roodheid, lichte bloeduitstortingen, tintelingen of een gevoelloosheid in het behandelde gebied maar dit is tijdelijk en zal volledig verdwijnen.