Surgiplast: waarom een esthetische behandeling voor rimpels of versteviging?

Heb je last van diepe groeven of vervelende rimpels? Storen je asymmetrische lippen, afhangende mondhoeken of vermoeide blik je? Dan zijn soms botuline (ook gekend als botox) en fillers de enige optie om die probleempjes aan te pakken. Je kan er zelfs een zogenaamde ‘liquid facelift’ mee bereiken!

Of kies voor een draadlift als je graag een stevigere huid wil dankzij extra collageen. We bekijken samen wat voor jou de beste optie is.

Wie is Surgiplast?

Surgiplast is Dr. Thomas Muyldermans, erkend plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg in het Jessa-ziekenhuis en sinds kort dus ook inhouse plastisch chirurg bij Surgiplast Tessenderlo. Bovendien is hij lid van de Royal Belgian Society of Plastic Surgery (RBSPS) en Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP).

 

Welke ingrepen voert Surgiplast uit?

Er zijn tal van corrigerende maar niet-operatieve antirimpel- en anti-agingbehandelingen mogelijk bij Surgiplast Tessenderlo.

Naast een verstevigende draadlift en een medisch consultatiegesprek over esthetische ingrepen, kan je bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Spierontspanners en spierverslappers goed om:
 • je frons weg te werken
 • je voorhoofd & wenkbrauwen strakker te maken
 • overvloedig zweten tegen te gaan
 • je mondhoeken te liften
 • kraaienpootjes te verminderen
 • knarsetanden te verhelpen
 • je kin te liften
 • hoofdpijn te verhelpen
 • een gummysmile of tandvleeslach aan te pakken

Meer info over de werking en voordelen van spierverslappers vind je trouwens op de Surgiplast-website.

Fillers om visuele ongemakken te corrigeren aan:
 • de jukboog, voor een zogenaamde topmodellook
 • de traangoot
 • de mond, bijvoorbeeld rokerslijntjes
 • de nasolabiale plooien of de rimpels en lijnen tussen neus en lippen
 • de ogen, bijvoorbeeld wallen, volumeverlies, een vermoeide blik
 • de volledige gezichtsvorm, m.a.w. een liquid facelift of V-shape
 • de lippen
 • de kin
 • de kaaklijn
 • de neus
De klok terugdraaien met profhilo
Ken jij profhilo al? Deze behandeling heeft de Aesthetics Award gewonnen “een top anti-aging” behandeling dus. Tegenwoordig zijn er veel methodes om huidverslapping tegen te gaan. Je kent het wel, die hamsterwangetjes, verslapte huid, vermoeide blik… Profhilo boekt hierin super mooie resultaten. We stimuleren collageen, elastine en vetcellen in de huid. Dit noemen ze BIOREMODELING. Zowel de diepere huidlaag als de bovenste huidlaag wordt gehydrateerd, wat ook een verbetering geeft in textuur, natuurlijke glans en een natuurlijke conditie-lifting van de huid.
De behandeling met profhilo wordt in kuurvorm toegepast. 2 tot 3 behandelingen afhankelijk van de huidverslapping. Dag 1, dag 30 en eventueel dag 90 word je behandeld met profhilo. Deze behandeling wordt uitgevoerd via de BAP techniek.
BAP-techniek: de geheel nieuwe vorm van hyaluronzuur wordt op 5 strategische plaatsen (5 links en 5 rechts) van het gelaat geïnjecteerd om een mooi resultaat te verkrijgen. Dit op basis van natuurlijk hyaluronzuur. Je voelt dit trouwens nauwelijks.
Het collageenproces wordt gestimuleerd en al na enkele weken zie je de eerste mooie resultaten verschijnen. De profhilo bestaat uit 100% hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof, wat zorgt voor collageen en elastine stimulatie. Geen andere bijwerkingen dus.
Voor wie? Eigenlijk iedereen vanaf ongeveer dertig jaar. Vanaf dan neemt het collageen en de elastine af. Het verouderingsproces schiet in actie. Dus ook efficiënt als preventieve anti aging behandeling.
Is het blijvend? Het verouderingsproces kan niet stopgezet worden, om een blijvend resultaat te behalen zal je de behandeling dus wel moeten herhalen.
Hoe lang blijft het? Dit is verschillend van huid tot huid. Profhilo kan tot 1 jaar blijven na jouw kuur.
Profhilo is geen filler ( noem het eerder een skinbooster ) en zorgt dus niet voor volume, wil je echt volume op bepaalde plaatsen dan werken we met een filler. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw probleem te verhelpen zonder insnijdingen en om een facelift te voorkomen als je tijdig start. Profhilo kan perfect gecombineerd worden met botuline (botox) en andere filters. Ze vullen elkaar goed aan.
En andere esthetische ingrepen zoals:
 • ooglidcorrectie
 • borstvergroting en – verkleining
 • borstlifting
 • liposuctie
 • buikwandcorrectie
 • facelift

Botuline als rimpelbehandeling

Botuline – eerder gekend onder de merknaam botox van Allergan – heeft een spierontspannende werking. Het zorgt er dus voor dat de behandelde spieren minder samentrekken. Dit komt van pas om onder meer een vervelende frons, kraaienpootjes, rimpels op het voorhoofd of afhangende mondhoeken te verhelpen.

Deze antirimpelbehandeling geeft na 5 tot 9 dagen al een knap resultaat. Bovendien blijft dit effect 4 tot 6 maanden zichtbaar. Een botulinebehandeling is vrijwel pijnloos en neemt amper een 15-tal minuutjes in beslag. We kunnen dan ook verschillende zones aanpakken.

Fillers met hyaluronzuur

Als je interesse hebt voor antirimpelcrèmes of verjongingskuren, heb je wellicht al gehoord van hyaluronzuur. Ook in de fillers zit deze lichaamseigen stof. Verslapping en rimpels in je gelaat ontstaan door een geleidelijke afname van deze stof.

Een esthetische behandeling met fillers is dus de ideale manier om diepe groeven als het ware op te vullen. Dan gaat het bijvoorbeeld over zones als neuslipplooien, vermoeide ogen door volumeverlies, jukbeenderen, dunne of asymmetrische lippen.

Zelfs een volledige liquid facelift is mogelijk. In dat geval zorgen we ervoor dat je gezicht (weer) een mooie V-shape krijgt. Het resultaat blijft gemiddeld 8 maanden tot 1 jaar zichtbaar na de behandeling.

De behandeling is niet pijnlijk. Vrees je toch wat last te hebben? Dan brengen we vooraf een licht verdovende crème aan. Je ziet het verjongende en corrigerende resultaat meteen.

Draadlift

Een draadlift gebeurt met PDO Threads. Dat zijn oplosbare hechtdraden die vaak in de reguliere chirurgie gebruikt worden. Met een innovatieve en vrijwel pijnloze techniek brengen we de draden in de huid aan. Dat kan op verschillende locaties zoals de hals, het gezicht – bijvoorbeeld de wenkbrauwen of (hamster)wangen – of het decolleté.

Het resultaat van deze esthetische behandeling is een versteviging van de huid. En dat op plaatsen waar andere behandelingen onvoldoende lift geven. Om hoeveel draadjes het gaat? Dat hangt af van de zone en de huidconditie.

Interesse in een esthetische ingreep?

Klik even door naar de online agenda. Je maakt er in een-twee-drie een afspraak met Dr. Thomas Muyldermans op het adres Kanaalweg 32, 3980 Tessenderlo.

Heb je vragen over onze esthetische behandelingen? Wil je meer uitleg over de mogelijkheden? Bel ons dan gerust even op: 013 29 50 52. Of stuur een mailtje naar [email protected]. We staan je met plezier te woord!

Hoeveel kost een Surgiplast-behandeling?

Daar kunnen we je spijtig genoeg geen eenduidig antwoord op geven. Voor bepaalde behandelingen met bijvoorbeeld botox rekenen we vaste tarieven aan. Verder is de prijs echter afhankelijk van het precieze probleem, de gekozen ingreep en de nodige dosis. Daarenboven mógen we prijzen in de esthetische wereld simpelweg niet publiceren.

Wil je dus een inschatting? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op.